fredag 26 oktober 2012

Tro är fel ord. Feminism bygger på kunskap om genus som till allra största delen är ren vetenskap. Som ... ja, som astrologi och parapsykologi till exempel.”

Vad i hela friden gör den före detta ministern på det där lilla kaféet? Varför är Stiina så arg? Vilket kön har Kim? Och vad döljer sig egentligen bakom det röda skynket?

En annons i lokalpressen leder Josef Karlsson till Café Rättvisan, samlingsplatsen för en udda grupp jämställdhetsaktivister. I centrum för verksamheten står Gun Äsping, feministdrottningen som inte tackar nej till livets goda vare sig det uppenbarar sig i form av män, tv-kameror eller lådvin. Där finns också advokatkollegorna Klingström och Klangström, tre förvirrade genusprofessorer och många andra märkliga figurer.

Josef tas snabbt upp i gemenskapen och tycker att han hamnat i paradiset. På Café Rättvisan får han i det närmaste fri tillgång till god mat och alkohol, annars alltför sällsynta företeelser i hans tillvaro. Men så småningom kommer Josef till insikt om att det inte finns några gratis luncher.

Café Rättvisan är en satirisk roman om en rörelse som gjort moralisk bankrutt.

Joseph Caux är en pseudonym för en författare som tidigare gett ut mer än halvdussinet skönlitterära verk på ett par av Sveriges mest kända förlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar