torsdag 14 mars 2013

Pitbullen och prinsessorna


Von Sydow tillhör det allra översta skiktet av den göteborgska överklassen och har sannolikt haft gräddfil till vilken sysselsättning hon än velat ha. Hon var ung och kvinna och därför efterlängtad hos mediecheferna, eftersom dessa egenskaper tidigare inte var lika vanliga hos journalister som de är numera.
Pascalidou hade inte samma gräddfil men var ung, kvinna och dessutom grekiska. En grym kombination.
Båda var också tillräckligt kompetenta för att slippa större friktionsproblem i sina karriärer. Så kommer då Josefsson, en man som inte kan beskyllas för att stryka folk medhårs i onödan. Han behandlar von Sydow och Pascalidou på samma sätt som han behandlar andra människor och som man sett så många gånger i tv genom åren. Som en pitbull.
Men ovan nämnda damer tror att det är för att de är just damer som Josefsson inte behandlar dem med de silkesvantar de blivit så vana vid. Och offerkoftan åker på.
Om Josefsson kan man uppenbarligen ha olika åsikter. Men det är odiskutabelt att han har gjort några av det här landets viktigaste journalistiska avslöjanden de senaste decennierna medan andra journalister kommenterat prinsessbröllop eller tramsat runt i Kanal 5.

5 kommentarer:

 1. Det intressantaste är varför Pascalidou och von Sydow kommer med kritiken nu och inte när det var aktuellt för dem själva.

  Det finns ett uppdämt hat mot honom som de nu uppenbarligen passar på att kräka ut.

  I vanlig ordning paketeras hatet i ett offerfärgat genusomslag av de "drabbade" kvinnorna men vi som sett Cirkus Genus med nyktra ögon en tid vet vad det handlar om egentligen och i fallet Janne är det; mindervärdeskomplex.

  Ebba och Alexandra vet, mycket väl, att de är bedrövligt medelmåttiga journalister i jämförelse med Janne Josefsson och nu ser de chansen att ge honom ett avundsjukt tjyvnyp. Det gäller att passa på, fega medelmåttor mobbar i grupp.

  Den journalistiska jantelagen klädd i genusdräkt.

  SvaraRadera
 2. Istället för att bemöta sakfrågan, att Maria Sveland inte svarar på kritik,går mediafeministerna över till att försöka smutskasta
  den som vågar kritisera genusprästen Maria Sveland.
  Håller dessutom med om att både Von Sydow och Pascalidou är medelmåttiga journalister som inte har gjort något bestående intryck i debatten överhuvudtaget.
  Pelle 2

  SvaraRadera
 3. PASCALIDOU har för vana att "slira" lite om hur saker och ting är om det inte passar henne. Hon var ju med i Betner förra året, jag gjorde misstaget att se det programmet...

  Här är två gnälliga om hur PASCALIDOU såg det
  http://www.metro.se/kolumner/jag-var-med-i-ett-patriarkalt-pajasprogram/EVHlep!6iyLzgMdcv9M/

  http://alexandrapascalidou.damernasvarld.se/2012/05/15/betner-direkt-och-medial-mansdominans/

  Se sen avsnittet här
  http://www.kanal5play.se/program/343001/video/5103293#!/play/program/343001/video/5103293

  Och sen hur Betner såg det och som han berättar i sin blogg
  http://www.magnusbetner.com/2012/05/pascalidou-och-harskarteknikerna/

  Jag vet i alla fall vems version som jag tycker stämmer bäst.

  PASCALIDOU har för vana att bete sig just som hon gör och sen krypa ihop och gråta över hur alla är emot henne när resten kan se att det inte är sant utan att det är tvärtom, hon som hela tiden försöker köra över andra med alla metoder som finns... Kanske det var det hon märkte inte funkade och nu passar på att gnälla igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pascalidou är väl född som rumänska?
   Men jag antar att hon inser att det är fiiiiinare att låtsas vara grekiska..

   Radera
 4. Det är väldigt intressant och skrämmande att följa drevet mot Janne Josefsson. På grund av en paneldebatt som inte ens TV-sändes.

  Brottsanklagelsen är att han påstås ha FÖRMINSKAT könsmaktsfeminismens nationalhelgon. Och, visst, när man ifrågasätter någon så förminskar man ju den personen i någon mån. Men kritik är nödvändig för all utveckling.

  Hoppas detta drev leder till ett uppvaknande inom branschen. Nu är det dags att agera för att lyfta fram problemet till en bredare allmänhet. Om fem år går det kanske annars inte att göra journalistisk karriär utan att på något sätt bekänna sig till statsreligionen. Det om något skulle vara ett demokratiskt problem, värre än Maria Svelands och ROKS' nuvarande fäbless för offerkofteri och kollektiv skuldbeläggning.

  SvaraRadera