måndag 21 januari 2013

Tröttsamma fakta


Den nya jämställdhetsministern Maria Arnholm ser som sin viktigaste uppgift att göra något åt ”de orättvisa löneskillnaderna mellan män och kvinnor”. Det är ju jättebra! Men i påan för Studio ett vid tretiden i dag inträffade en mycket pinsam händelse. Thomas Nordegren, en av programledarna för talkshowen Nordegren och Epstein, fick ett riktigt hjärnsläpp och ifrågasatte att dessa löneskillnader existerar!
Som tur var tillrättavisades han genast av de närvarande kvinnorna. Programledaren för Studio ett (tror det var Saarinen) sa i förebrående ton att ”det där borde du känna till, Thomas”. Hans kollega Louise Epstein var mer rakt på sak och beordrade honom helt enkelt att knipa käft.
Nu kanske någon tror att Nordegren utsattes för härskarteknikerna påförande av skuld och skam respektive osynliggörande men det är en väldigt förhastad och felaktig slutsats. Betänk att Nordegren är en gubbe och därmed rent definitionsmässigt inte kan drabbas av detta. I stället handlade det om två tjejer som vågade ta plats när en antifeminist ville komma dragandes med sina tröttsamma fakta. Bra jobbat, tjejer! Hoppas att Nordegren nu en gång för alla förstått att feministiska åsikter inte ska ifrågasättas.

2 kommentarer:

  1. haha, underbar reflektion!

    SvaraRadera
  2. ja löneskillnader är ju mätbara och därigenom relativt enkla att ta reda på.......jämfört med det som kallas orättvisa löneskillnader.....

    SvaraRadera